nieuws

Personeel meer inspireren en minder controleren

bouwbreed

Personeel is dé bron voor succes en moet dus niet als kostenpost worden gezien, zo luidt de kern van het nieuwste boek over human resource management in Nederland

“Bedrijven moeten beseffen dat ze voordeel kunnen halen uit hun personeel”, meent Robert Verburg, een van de auteurs. “Als managers zich meer richten op inspireren om een goed eindresultaat te halen in plaats van controleren op hoeveel tijd ze aan hun werk besteden, motiveren ze hun mensen veel meer.”
Ook denkt Verburg dat hr-managers de strategie van hun bedrijf moeten kunnen vertalen naar onder meer criteria voor de selectie, beloning en training van personeel. Daardoor wordt het werk van hrm’ers steeds gespecialiseerder en kan dus steeds meer worden uitbesteed. Verburg adviseert: “Ga niet alles zelf doen.”

Werving

Hoewel de auteur geen specialist is in de bouwwereld, weet hij dat daar de instroom, ofwel de werving en selectie van gekwalificeerd personeel, heel belangrijk is.
“Veel bedrijven hebben het gevoel dat ze de beste zijn, daar moeten ze van af”, stelt Verburg. “In plaats van veel tijd te verliezen met het zoeken naar de best gekwalificeerde mensen, kan het soms effectiever zijn om juist minder gekwalificeerd personeel te selecteren en vervolgens te trainen.”
Naast instroom horen doorstroom en uitstroom tot de levenscyclus van werknemers in organisaties. Het boek geeft inzicht aan leidinggevenden in deze en vele andere aspecten van hrm.

De kern van HRM

Auteurs: Dr. Robert M. Verburg 0x26 Prof. dr. Deanne N. Den Hartog
Uitgever: SWP, Amsterdam
ISBN: 978 90 6665 902 5
Aantal pagina’s: 192
ISBN: 978 90 6450 558 4

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels