nieuws

Overkapping busstation Heerlen

bouwbreed

Het nieuwe busstation in het Maankwartier bij het station in Heerlen krijgt een volgens de gemeente unieke overkapping. Naar een ontwerp van Michel Huisman overkapt een grote stalen boogconstructie, die doet denken aan een rozenboog, het busstation. De boog wordt bedekt met de Japanse Blauwe Regen. In de boog worden de elementen verwerkt die nodig zijn voor een busstation, zoals bijvoorbeeld bankjes en reizigersinformatie. De bouw begint nog deze maand. Het werk is in juli klaar. De gemeenteraad koos nadrukkelijk voor een vernieuwend ontwerp in plaats van een traditioneel busstation met bushokjes.

Het nieuwe busstation in het Maankwartier bij het station in Heerlen krijgt een volgens de gemeente unieke overkapping. Naar een ontwerp van Michel Huisman overkapt een grote stalen boogconstructie, die doet denken aan een rozenboog, het busstation. De boog wordt bedekt met de Japanse Blauwe Regen. In de boog worden de elementen verwerkt die nodig zijn voor een busstation, zoals bijvoorbeeld bankjes en reizigersinformatie. De bouw begint nog deze maand. Het werk is in juli klaar. De gemeenteraad koos nadrukkelijk voor een vernieuwend ontwerp in plaats van een traditioneel busstation met bushokjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels