nieuws

Ontwerpfout bij ingestorte brug

bouwbreed

Te dunne schetsplaten (knooppuntplaten) hebben een rol gespeeld bij het instorten van een brug over de Mississippi in augustus vorig jaar. Onderzoekers van het National Transportation Board (NTB) hebben in de puinhopenzestien gebroken schetsplaten gevonden die deel uitmaakten van de centrale overspanning van de brug in de I-35. Volgens de NTB waren deze stalen schetsplaten slechts een halve inch dik, terwijl ze twee keer zo dik hadden moeten zijn. In de brug zaten in totaal 224 schetsplaten die de verbindingen vormen tussen de verschillende stalen balken van het vakwerk van de brug.

Te dunne schetsplaten (knooppuntplaten) hebben een rol gespeeld bij het instorten van een brug over de Mississippi in augustus vorig jaar. Onderzoekers van het National Transportation Board (NTB) hebben in de puinhopenzestien gebroken schetsplaten gevonden die deel uitmaakten van de centrale overspanning van de brug in de I-35. Volgens de NTB waren deze stalen schetsplaten slechts een halve inch dik, terwijl ze twee keer zo dik hadden moeten zijn. In de brug zaten in totaal 224 schetsplaten die de verbindingen vormen tussen de verschillende stalen balken van het vakwerk van de brug.

Reageer op dit artikel