nieuws

Omkoopschandaal treftwegenbouw Bulgarije

bouwbreed

De Bulgaarse wegenbouw is vrijwel tot stilstand gekomen door een omkoopschandaal. De Europese Commissie heeft alle fondsen bevroren. Al jaren gaan geruchten over omvangrijke omkoopschandalen in Bulgarije, maar nu zijn twee hoge functionarissen van het staatswegenbouwbedrijf op heterdaad betrapt.

De Bulgaarse wegenbouw is vrijwel tot stilstand gekomen door een omkoopschandaal. De Europese Commissie heeft alle fondsen bevroren. Al jaren gaan geruchten over omvangrijke omkoopschandalen in Bulgarije, maar nu zijn twee hoge functionarissen van het staatswegenbouwbedrijf op heterdaad betrapt.
Het tweetal kon worden aangehouden na een anonieme tip. Beide hadden een envelop met 12.800 euro nog in de hand. De Europese Commissie, belangrijkste financier van het Bulgaarse wegenbouwprogramma, bevroor daarop alle tegoeden. In een verklaring zegt de Europese Commissie, dat de zaak is overgedragen aan het Bulgaarse ministerie van Financiën en OLAF, het European Anti-Fraud Office.

Reageer op dit artikel