nieuws

Noorwegen stopt 50 miljard in transportinfrastructuur

bouwbreed

Een nieuw nationaal transportplan voor de periode 2010-2019 in Noorwegen voorziet in investeringen ter waarde van rond de 50 miljard euro. Het plan is een bundeling van de met het oog op een gezonde ontwikkeling noodzakelijk geachte infrastructurele aanpak voor alle vormen van vervoer, dat wil zeggen te land, ter zee en via de lucht en is opgesteld door de diverse rijksbeheersdiensten. Indien de politiek ook de aanleg van een hs-spoornet ambieert komt er bij het investeringskader nog eens tussen de 7,5 miljard en 37,5 miljard euro bovenop, al naar gelang de omvang van het railnet. De investeringen zijn volgens de planopstellers noodzakelijk vanwege de gestaag groeiende mobiliteit en en het toenemende goederenvervoer. Daarnaast speelt de klimaatproblematiek een rol.

Een nieuw nationaal transportplan voor de periode 2010-2019 in Noorwegen voorziet in investeringen ter waarde van rond de 50 miljard euro. Het plan is een bundeling van de met het oog op een gezonde ontwikkeling noodzakelijk geachte infrastructurele aanpak voor alle vormen van vervoer, dat wil zeggen te land, ter zee en via de lucht en is opgesteld door de diverse rijksbeheersdiensten. Indien de politiek ook de aanleg van een hs-spoornet ambieert komt er bij het investeringskader nog eens tussen de 7,5 miljard en 37,5 miljard euro bovenop, al naar gelang de omvang van het railnet. De investeringen zijn volgens de planopstellers noodzakelijk vanwege de gestaag groeiende mobiliteit en en het toenemende goederenvervoer. Daarnaast speelt de klimaatproblematiek een rol.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels