nieuws

Nieuw onderzoek naar corrupte gronddeal

bouwbreed Premium

Het Gerechtshof in Den Bosch wil dat de advocaat-generaal alsnog een onderzoek instelt naar een vermeende corrupte gronddeal rond de verkoop van een boerderij in Grubbenvorst. Het Hof heeft een beklag over het niet vervolgen van bij de deal betrokken bestuurders en ambtenaren aangehouden. In de tussentijd krijgt de advocaat-generaal de kans om de verkoper van de boerderij te horen, en alle bandopnames af te luisteren, die makelaar Marcel Dielissen van gesprekken met betrokkenen maakte. De provincie Limburg en de gemeente Horst aan de Maas probeerden volgens de makelaar de koopprijs te drukken via twee vervalste taxatierapporten. Horst wil in het gebied een groot kassentuincentrum bouwen. Dielissen deed vergeefs aangifte wegens corruptie bij de politie en stapte vervolgens naar de rechter.

Het Gerechtshof in Den Bosch wil dat de advocaat-generaal alsnog een onderzoek instelt naar een vermeende corrupte gronddeal rond de verkoop van een boerderij in Grubbenvorst. Het Hof heeft een beklag over het niet vervolgen van bij de deal betrokken bestuurders en ambtenaren aangehouden. In de tussentijd krijgt de advocaat-generaal de kans om de verkoper van de boerderij te horen, en alle bandopnames af te luisteren, die makelaar Marcel Dielissen van gesprekken met betrokkenen maakte. De provincie Limburg en de gemeente Horst aan de Maas probeerden volgens de makelaar de koopprijs te drukken via twee vervalste taxatierapporten. Horst wil in het gebied een groot kassentuincentrum bouwen. Dielissen deed vergeefs aangifte wegens corruptie bij de politie en stapte vervolgens naar de rechter.

Reageer op dit artikel