nieuws

Mooiman eerste vrouwelijke ambassadeur van Risnet

bouwbreed

Mary-Ann Mooiman heeft als eerste vrouwelijke ambassadeur het kennisnetwerk van Risnet versterkt. Samen met de andere ambassadeurs zet zij zich in om het risicodenken in de bouwsector te verbreden

Als zelfstandig adviseur op het gebied van risicomanagement is Mooiman dagelijks actief met het vraagstuk van risicobeheersing. Zij brengt een grote hoeveelheid praktische ervaring in het netwerk. Zij stimuleert risicomanagement bij projectorganisaties door vooral te communiceren over risico’s. “Risicomanagement is vooral een kwestie van doen”, aldus Mooiman.
Op basis van haar jarenlange ervaring onderkent zij het nut en de noodzaak van risicomanagement en het belang van de communicatie daarover. In de afgelopen 5 jaar is zij bij TNO Bouw en Ondergrond actief geweest in onderzoek naar en toepassing van risicomanagement in de bouwsector.
Op dit moment werkt Mooiman aan een pilotproject van de gemeente Reeuwijk, waar een rondweg wordt gerealiseerd. Zij geeft workshops waarmee de projectorganisatie inzicht ontwikkelt in het proces van risicomanagement en wat daar bij komt kijken. Centraal daarin staat dat de projectorganisatie vroegtijdig leert communiceren over risico’s intern, maar ook met externe partijen.
Om de risicomanagementgedachte breed te verspreiden heeft Risnet ambassadeurs ingeschakeld. Op dit moment bestaat het netwerk uit dertien ambassadeurs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels