nieuws

Mogelijke herkansing voor de Zuiderzeelijn

bouwbreed

Verkeersminister Eurlings houdt de deur op een kier voor de Zuiderzeelijn. In het partijblad CDA.nlzegt hij dat wanneer de trein kan aansluiten op het Duitse spoorwegennet, een herkansing voor de Zuiderzeelijn mogelijk is. “We moeten namelijk niet vergeten dat de regio’s het begin zijn van Europa”, zegt de minister.

Verkeersminister Eurlings houdt de deur op een kier voor de Zuiderzeelijn. In het partijblad CDA.nlzegt hij dat wanneer de trein kan aansluiten op het Duitse spoorwegennet, een herkansing voor de Zuiderzeelijn mogelijk is. “We moeten namelijk niet vergeten dat de regio’s het begin zijn van Europa”, zegt de minister.
Daarmee geeft hij het noorden weer uitzicht op de felbegeerde lijn tussen Groningen en Amsterdam/Schiphol.
Amper drie maanden na het definitieve ‘nee’ van het kabinet, komt Eurlings met zijn uitspraken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels