nieuws

MNO Vervat tekent miljoenencontract

bouwbreed

Aannemer MNO Vervat BV heeft met de Surinaamse overheid een contract getekend voor de bouw van een zeedijk in het district Coronie. Daarmee is een bedrag van 45 miljoen euro gemoeid. Het project moet binnen zes jaar worden opgeleverd.

Aannemer MNO Vervat BV heeft met de Surinaamse overheid een contract getekend voor de bouw van een zeedijk in het district Coronie. Daarmee is een bedrag van 45 miljoen euro gemoeid. Het project moet binnen zes jaar worden opgeleverd.
Coronie is met slechts 2.000 inwoners, in een gebied dat iets groter is dan de provincie Utrecht, het dunstbevolkte kustdistrict van Suriname. Maar met de afkalving van de kust zijn in de voorbije decennia honderden hectares land verloren gegaan en vormt het zeewater een bedreiging voor de belangrijke kustweg en woongebieden. Van de bestaande dijk is weinig meer over. Namens MNO Vervat BV zette topman Peter Westra zijn handtekening onder het contract. De bouw van de dijk wordt volledig gefinancierd uit het restant van de Verdragsmiddelen, die Suriname in 1975 bij de onafhankelijkheid toegezegd heeft gekregen, en via het Nederlandse programma Ontwikkelings Relevante Export Transacties (ORET). MNO Vervat bereikte al eerder overeenstemming over de bouw van een dijk in het district Commewijne.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels