nieuws

Man-in-the-browserfinanciële valkuil

bouwbreed

Gevaarlijke spamtopper voor 2008 zijn de zogeheten man-in-the-browser-aanvallen. Dat zijn financiële cyberaanvallen waarbij een Trojan in actie komt zodra de klant bij zijn bank heeft ingelogd. Die ziet vervolgens een popup waarin om bevestiging van de – geheim te houden – gebruikersinformatie wordt gevraagd. Moeilijker te ontdekken, want nagenoeg onzichtbaar aldus Bitdefender, worden de Trojaanse paarden die ongemerkt transacties aanpassen zonder dat de gebruiker dat op zijn scherm ziet.

Gevaarlijke spamtopper voor 2008 zijn de zogeheten man-in-the-browser-aanvallen. Dat zijn financiële cyberaanvallen waarbij een Trojan in actie komt zodra de klant bij zijn bank heeft ingelogd. Die ziet vervolgens een popup waarin om bevestiging van de – geheim te houden – gebruikersinformatie wordt gevraagd. Moeilijker te ontdekken, want nagenoeg onzichtbaar aldus Bitdefender, worden de Trojaanse paarden die ongemerkt transacties aanpassen zonder dat de gebruiker dat op zijn scherm ziet.

Reageer op dit artikel