nieuws

Kritiek natuurclubs op regelbrij Waddenfonds

bouwbreed

Natuurorganisaties vinden dat de ambitie van het Waddenfonds voor investeringen in de natuur vrijwel onmogelijk wordt gemaakt door regeltjes en randvoorwaarden. Dat concludeerde deze week programmamanager Wadden Michiel Firet van Staatsbosbeheer.

Natuurorganisaties vinden dat de ambitie van het Waddenfonds voor investeringen in de natuur vrijwel onmogelijk wordt gemaakt door regeltjes en randvoorwaarden. Dat concludeerde deze week programmamanager Wadden Michiel Firet van Staatsbosbeheer.
Uit het Waddenfonds komt vijftien jaar lang jaarlijks 33 miljoen euro vrij voor investeringen in de natuur in het Waddengebied. Staatsbosbeheer heeft samen met onder andere de Waddenvereniging, de Vogelbescherming, en Natuurmonumenten 35 plannen bij het Waddenfonds ingediend.
Een groot deel daarvan is afgewezen. Firet: “We worden gemangeld door regels en spelregels, waar is de ambitie om er iets moois van te maken?”
Volgens een zegsman van VROM is het beschikbare budget van 33 miljoen zeven keer overtekend.

Reageer op dit artikel