nieuws

Kredietcrisis maakt Aalberts voorzichtiger

bouwbreed Premium

Aalberts Industries is vanwege de onzekerheid over de invloed van de kredietcrisis op de wereldeconomie wat voorzichtiger met zijn prognose dan in voorgaande jaren. Dat heeft bestuursvoorzitter Jan Aalberts gisteren gezegd.

Aalberts gaf de laatste jaren vaak de verwachting af dat de groei van de winst per aandeel in lijn zal liggen met het gemiddelde van 15 tot 17 procent in de afgelopen jaren. De winst per aandeel steeg vorig jaar met 16 procent tot 1,26 euro. Gisteren hield de producent van onder meer fittingen het bij “een verdere stijging van de winst per aandeel, onvoorziene omstandigheden daargelaten.”
Die omstandigheden zijn voornamelijk de kredietcrisis en het effect daarvan op de economie, maar Aalberts benadrukt dat zijn bedrijf niet louter afhankelijk is van de economische omstandigheden. “We groeien ook door de introductie van nieuwe producten en acquisities.”

Overnames

Aalberts heeft dit jaar al drie overnames aangekondigd en verwacht er “zeker nog een paar”. De topman heeft geen voorkeur voor een regio of activiteit die hij wil versterken. “Het enige dat telt is dat we een aankoop kunnen doen onder onze voorwaarden, waarvan een directe bijdrage aan de winst per aandeel een heel belangrijke is.” Aalberts heeft 300 tot 400 miljoen euro beschikbaar voor acquisities.
De nettowinst bedroeg vorig jaar 128 miljoen euro in vergelijking met 107,5 miljoen euro in 2006. Het bedrijfsresultaat nam met 15 procent toe tot 193,3 miljoen euro bij een 18 procent hogere omzet van 1,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel