nieuws

Koperdieven of vandalen

bouwbreed Premium

Dieven hebben delen van de koperen dak- en gevelbekleding meegenomen van de Hoornse Schouwburg Het Park. Hoewel de banen niet zijn teruggevonden gaat schouwburgdirecteur Rob Weber er vooralsnog van uit dat het de daders niet te doen is geweest om het koper maar dat het een zaak is van puur vandalisme. Het deel van de koepel waarvan de bekleding is verdwenen ligt buiten het zicht aan de achterzijde die grenst aan het Hoornse Hop. Op die plek houden zich volgens Weber wel vaker hangjongeren op die de nodige overlast geven. Zo’n kleine 25 strekkende meter gepatineerd koper is van de onderconstructie losgerukt. De kostprijs van dit type koper ligt op gemiddeld 120 euro.

Dieven hebben delen van de koperen dak- en gevelbekleding meegenomen van de Hoornse Schouwburg Het Park. Hoewel de banen niet zijn teruggevonden gaat schouwburgdirecteur Rob Weber er vooralsnog van uit dat het de daders niet te doen is geweest om het koper maar dat het een zaak is van puur vandalisme. Het deel van de koepel waarvan de bekleding is verdwenen ligt buiten het zicht aan de achterzijde die grenst aan het Hoornse Hop. Op die plek houden zich volgens Weber wel vaker hangjongeren op die de nodige overlast geven. Zo’n kleine 25 strekkende meter gepatineerd koper is van de onderconstructie losgerukt. De kostprijs van dit type koper ligt op gemiddeld 120 euro.
De werkelijke schade is echter aanmerkelijk groter omdat ook de felsnaden van de banen die in het verlengde van het gestolen koper liggen, over grote lengtes zijn vernield. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de schade geraamd op circa 20.000 euro. Op de plek des onheils is een noodhek geplaatst.

Reageer op dit artikel