nieuws

Klacht bewoners Ulft over fouten nieuwbouw

bouwbreed Premium

Bewoners van nieuwbouw­huizen aan de Dinxperloseweg in Ulft voeren actie tegen woningcorporatie Wonion, omdat er van alles mis zou zijn met de woningen, die in 2006 zijn opgeleverd. Zij klagen onder meer over scheuren in de muren en lekkages.

Bewoners van nieuwbouw­huizen aan de Dinxperloseweg in Ulft voeren actie tegen woningcorporatie Wonion, omdat er van alles mis zou zijn met de woningen, die in 2006 zijn opgeleverd. Zij klagen onder meer over scheuren in de muren en lekkages.
De woordvoerder van Wonion erkent dat er problemen zijn, maar vindt het allemaal wel meevallen. “De huizen zijn gebouwd met kalkzandsteen. Die zijn extra gevoelig voor krimpscheuren. Dat is hier ook het geval.” De huizen zijn gebouwd door bouwbedrijf Ebu in Doetnchem. Volgende week worden alle klachten geïnventariseerd en met de aannemer besproken hoe de problemen worden opgelost.

Reageer op dit artikel