nieuws

Investeringen Essent sterk toegenomen

bouwbreed

Energieconcern Essent investeerde afgelopen jaar 797 miljoen euro in onder meer windparken en gas- en elektriciteitsnetwerken. Dit is 207 miljoen euro meer dan in 2006.

De energieleverancier maakte dat gisteren bekend. De komende vijf jaar investeert het bedrijf 5,5 miljard euro in onder meer de vervanging en uitbreiding van energiecentrales en gasopslag. Verder meldt Essent een winststijging door de verkoop van kabelactiviteiten. Essent boekte 2,6 miljard euro nettowinst tegen 761 miljoen euro in 2006. De verkoop van de kabeltak, begin 2007 afgerond, leverde 1,7 miljard euro op.
De omzet van het concern steeg met bijna 15 procent tot 7,38 miljard euro. De verkoop van elektriciteit en gas groeide, evenals het aantal klanten.

Reageer op dit artikel