nieuws

Institutionele beleggers willen fraude inperken

bouwbreed

Met een handleiding wil de vereniging van institutionele beleggers IVBN de risico’s bij vastgoedtransacties inperken. Het stuk, dat bestuurders en toezichthouders van pensioenfondsen, verzekeraars en banken moet helpen bij het voorkomen van fraude, wordt nog deze maand gepubliceerd.

Met een handleiding wil de vereniging van institutionele beleggers IVBN de risico’s bij vastgoedtransacties inperken. Het stuk, dat bestuurders en toezichthouders van pensioenfondsen, verzekeraars en banken moet helpen bij het voorkomen van fraude, wordt nog deze maand gepubliceerd.
Voorzitter René Hogenboom van de IVBN benadrukt dat de handleiding geen checklist is waaraan op iedere punt voldaan moet worden. “Iedere institutionele belegger moet immers zijn eigen afwegingen maken.” De handleiding, het IVBN spreekt van een kader, is opgesteld door de Taskforce Toezicht van de brancheorganisatie die begin dit jaar is gestart. Doel van de werkgroep is om gezamenlijk de fraude in de vastgoedsector te bestrijden.

Reageer op dit artikel