nieuws

Handzame informatie

bouwbreed Premium

Kennis over de warmtepomp is gebundeld op de website ‘De warmtepomp in het bouwproces’. De site is te vinden via www.senternovem.nl/kompas. Voorheen kwam de warmtepomp meestal niet door de startfase van het bouwproces heen. Nu is dat wel anders.

Kennis over de warmtepomp is gebundeld op de website ‘De warmtepomp in het bouwproces’. De site is te vinden via www.senternovem.nl/kompas. Voorheen kwam de warmtepomp meestal niet door de startfase van het bouwproces heen. Nu is dat wel anders.
De optie warmtepomp wordt steeds vaker meegenomen in de eerste afwegingen bij het bouwproces. Bouwpartijen als Bouwend Nederland, Uneto-VNI, ONRI, BNA, SenterNovem en anderen stimuleren dat door dit initiatief. Gebouweigenaren in de utiliteitsbouw vinden op de site een overzicht van de toepassingsmogelijkheden en handzame informatie hoe de warmtepomp te integreren in het bouwproces.
Per gebouwtype kunnen zij zien welke warmtepomp en productgroep het meest wordt toegepast in hun gebouwtype. Het te kiezen distributiesysteem krijgt ook aandacht, net als de wet- en regelgeving die hierbij aan de orde is; de vergunningsprocedure komt ruimschoots aan bod.

Reageer op dit artikel