nieuws

Grote Britse bouwers snijden in aantal onderaannemers

bouwbreed

Grote Britse bouwers als Laing O’Rourke, Morgan Sindall en Balfour Beatty snijden drastisch in het aantal onderaannemers en leveranciers waarmee ze nog willen werken. Bij Laing O’Rourke gaat het aantal partners terug van 2.000 naar een kleine 500 terwijl Balfour’s civieltechnische tak Balfour Kilpatrick van 8.000 naar 1.500 terug wil. De bouwgiganten proberen met de operatie twee vliegen in één klap te slaan: aan de ene kant wordt het managen van de eigen onderneming eenvoudiger terwijl aan de andere kant met de overblijvende onderaannemers juist veel intensiever en daardoor beter samengewerkt kan worden.

Grote Britse bouwers als Laing O’Rourke, Morgan Sindall en Balfour Beatty snijden drastisch in het aantal onderaannemers en leveranciers waarmee ze nog willen werken. Bij Laing O’Rourke gaat het aantal partners terug van 2.000 naar een kleine 500 terwijl Balfour’s civieltechnische tak Balfour Kilpatrick van 8.000 naar 1.500 terug wil. De bouwgiganten proberen met de operatie twee vliegen in één klap te slaan: aan de ene kant wordt het managen van de eigen onderneming eenvoudiger terwijl aan de andere kant met de overblijvende onderaannemers juist veel intensiever en daardoor beter samengewerkt kan worden.
Bedrijven als Laing O’Rourke en Morgan Sindall geven bovendien aan dat het stroomlijnen van de keten nodig is om aan de steeds hogere eisen van de opdrachtgevers te voldoen. ”De klanten worden steeds slimmer en kopen ook op een slimmere manier in, van ons verwachten ze daarbij dat we ook slimmer te werk gaan”, zegt bestuursvoorzitter John Morgan van Morgan Sindall.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels