nieuws

Gevaarlijke situaties op foto’s in spotlights

bouwbreed Premium

Veiligheidskundige Cor van den Berg, Aboma + Keboma onderschrijft niet de oproep van vele lezers aan Cobouwom geen foto’s meer te plaatsen waarop onveilig wordt gewerkt. Veel brieven gaan over dit onderwerp. Niet aangelijnd op het dak, geen veiligheidskleding, balancerend op grote hoogte op gammele trappen etcetera. Enkelen zijn zelfs van mening dat Cobouween voorbeeldfunctie moet vervullen en vinden het onbegrijpelijk dat de redactie dergelijke foto’s plaatst.

Veiligheidskundige Cor van den Berg, Aboma + Keboma onderschrijft niet de oproep van vele lezers aan Cobouwom geen foto’s meer te plaatsen waarop onveilig wordt gewerkt. Veel brieven gaan over dit onderwerp. Niet aangelijnd op het dak, geen veiligheidskleding, balancerend op grote hoogte op gammele trappen etcetera. Enkelen zijn zelfs van mening dat Cobouween voorbeeldfunctie moet vervullen en vinden het onbegrijpelijk dat de redactie dergelijke foto’s plaatst.
De krant stelt zich echter op het standpunt dat veiligheid geen verantwoordelijkheid is van de redactie. Sterker nog; fotografen schrijven met licht en geven daarmee de realiteit ter plaatste weer.
> opinie 8

Reageer op dit artikel