nieuws

Geen maatregelentegen ambtenaren

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Vlissingen ziet geen aanleiding om de twaalf ambtenaren te ontslaan of strafrechtelijk te vervolgen die in de zomer van 2007 tijdelijk naar huis gestuurd zijn omdat ze informatie achtergehouden zouden hebben over het nieuwbouwproject Scheldekwartier.

Het gemeentebestuur van Vlissingen ziet geen aanleiding om de twaalf ambtenaren te ontslaan of strafrechtelijk te vervolgen die in de zomer van 2007 tijdelijk naar huis gestuurd zijn omdat ze informatie achtergehouden zouden hebben over het nieuwbouwproject Scheldekwartier.
De uitkomsten van het eerder deze week verschenen onderzoeksrapport van accountantsbureau Integis betekenen volgens het college van B en W volledig eerherstel voor de betrokkenen.
Het rapport geeft niet aan of het terecht was om de ambtenaren te schorsen. Wel wordt duidelijk dat de bedrijfscultuur veranderd moet worden.
Begin juli besloot het gemeentebestuur de gunning van het eerste deelproject (112 van de bijna 1800 woningen) uit te stellen omdat er nog essentiële informatie ontbrak. De zaak leidde tot een politieke crisis. In november moest het hele college opstappen nadat de gemeenteraad het vertrouwen in burgemeester en wethouders had opgezegd. Een maand later werd het eerste deelproject alsnog gegund. AM ontwikkelt plan Bestevaêr, dat bestaat uit drie bouwblokken langs het Dok en rond het uit te graven Dok van Perry.

Reageer op dit artikel