nieuws

Gebouwbeheer via internet aan te sturen

bouwbreed

Schneider Electric introduceert de TAC Xenta 700 controller. Hij kan systemen in gebouwen regelen en besturen, alarmeren, data grafisch weergeven; alles te bedienen met een webbrowser via internet. Dat laatste maakt het gebouwbeheer gevoelig voor hackers, maar volgens Schneider Electric zijn de risico’s beperkt door het gebruik van HTTPS en SSL, protocollen voor versleutelde communicatie die onder meer worden toegepast door banken. Bovendien zijn een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Schneider Electric introduceert de TAC Xenta 700 controller. Hij kan systemen in gebouwen regelen en besturen, alarmeren, data grafisch weergeven; alles te bedienen met een webbrowser via internet. Dat laatste maakt het gebouwbeheer gevoelig voor hackers, maar volgens Schneider Electric zijn de risico’s beperkt door het gebruik van HTTPS en SSL, protocollen voor versleutelde communicatie die onder meer worden toegepast door banken. Bovendien zijn een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Reageer op dit artikel