nieuws

Franse woningbouwzakt opeens fors in

bouwbreed

Het aantal bouwvergunningen voor nieuwe woningen is in Frankrijk in de drie maanden tot eind januari met 19,1 procent ingezakt. Het aantal op gang gebrachte projecten daalde in deze periode met 7,1 procent.

Het aantal bouwvergunningen voor nieuwe woningen is in Frankrijk in de drie maanden tot eind januari met 19,1 procent ingezakt. Het aantal op gang gebrachte projecten daalde in deze periode met 7,1 procent.
In totaal werden in deze periode 115.937 bouwvergunningen verleend en werd met 94.588 projecten daadwerkelijk begonnen. Verder zijn er vorig jaar nog wel 0,9 procent nieuwe huizen verkocht, maar die toename ligt een stuk lager dan in 2006. Het ministerie van duurzame ontwikkeling, waaronder ook de bouw ressorteert, wil de cijfers ‘met uiterste voorzichtigheid beoordelen’ en wijst elke vergelijking met de zwakkere woningmarkt in de VS, Groot-Brittannië of buurland Spanje van de hand. Het departement wijst er daarbij op dat over geheel 2007 gezien het aantal bouwvergunningen nog altijd met 5,3 procent is toegenomen naar 543.578.

Reageer op dit artikel