nieuws

FNV Bouw wil afspraken over werken in hitte

bouwbreed

FNV Bouw wil met werkgevers afspraken maken over werken bij hitte en wateroverlast op bouwplaatsen. Een enquête onder leden en op bouwplaatsen heeft uitgewezen dat meer dan 80 procent van de werknemers daar behoefte aan heeft.

FNV Bouw wil met werkgevers afspraken maken over werken bij hitte en wateroverlast op bouwplaatsen. Een enquête onder leden en op bouwplaatsen heeft uitgewezen dat meer dan 80 procent van de werknemers daar behoefte aan heeft.
Bijna driekwart van de meer dan duizend ondervraagde werknemers kreeg tijdens extreme hitte van zijn werkgever geen extra drinken. Bijna zes op de tien mensen kregen geen gelegenheid in de schaduw te werken. Wateroverlast is ook een probleem. Bijna de helft van de ondervraagden ploegt regelmatig door de modder op een bouwterrein. Slepen met materiaal over een moeilijk begaanbaar terrein, maakt het werk extra zwaar.

Reageer op dit artikel