nieuws

FNV Bouw begrijpt niets van Regiegroep GrijsWerkt

bouwbreed

FNV Bouw vindt de aanbevelingen van de Regiegroep GrijsWerkt! onbegrijpelijk. In de bouw zijn er legio voorbeelden van hoe ouderen goed kunnen doorwerken.

Dat Ed Nijpels als voorzitter van de regiegroep uitdraagt dat alle maatregelen die voor ouderen het werk lichter maakt, vindt de bouwbond op zijn zachtst gezegd vreemd. Ook zijn voorstellen om elke vorm van vroegpensioen af te schaffen en de aow-leeftijd te verhogen, kunnen geen genade vinden.
“Een timmerman van boven de zestig die drie dagen werkt en twee dagen met vroegpensioen is. Zo maar een voorbeeld van modern personeelsbeleid in de bouw dat ervoor zorgt dat ouderen met plezier kunnen en willen doorwerken. Deeltijdpensioen is een goed voorbeeld waarmee de bouw voorop loopt”, vindt de bond.
Voor de sector levert het ook winst op. Gekwalificeerde krachten blijven behouden en zijn in die mindere werktijd wellicht nog productiever ook. Voor de oudere werknemer is het voordeel dat hij toegroeit naar zijn pensioen, terwijl de opbouw van het aanvullend pensioen nog even doorgaat.
Belachelijk vindt de bond het verder dat GrijsWerkt de seniorendagen wil afschaffen. Ook dat is een voorbeeld hoe ouderen in de bouw gezond door kunnen gaan.

Reageer op dit artikel