nieuws

Energieopwekking uit voorbijrazend snelweg

bouwbreed Premium

Een groepje vwo’ers uit Bergen op Zoom, onderzocht een manier om windenergie op te wekken uit autoverkeer en viel hiermee in de prijzen. De Brabantse scholieren deden mee aan de Innovatiechallenge op de Technische Universiteit Eindhoven, een jaarlijkse technologiewedstrijd, en wonnen zowel de publieksprijs (een taart) als de juryprijs (een reis naar Parijs). Het idee van de Brabantse delegatie lijkt simpel: met wind die voorbijrazend snelwegverkeer veroorzaakt, windmolentjes laten draaien die op hun beurt elektrische energie leveren voor woningen. De jury vond het een origineel idee, dat vooral qua kosten diepgaand was onderzocht.

Een groepje vwo’ers uit Bergen op Zoom, onderzocht een manier om windenergie op te wekken uit autoverkeer en viel hiermee in de prijzen. De Brabantse scholieren deden mee aan de Innovatiechallenge op de Technische Universiteit Eindhoven, een jaarlijkse technologiewedstrijd, en wonnen zowel de publieksprijs (een taart) als de juryprijs (een reis naar Parijs). Het idee van de Brabantse delegatie lijkt simpel: met wind die voorbijrazend snelwegverkeer veroorzaakt, windmolentjes laten draaien die op hun beurt elektrische energie leveren voor woningen. De jury vond het een origineel idee, dat vooral qua kosten diepgaand was onderzocht.
De Innovatiechallenge is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de TU Eindhoven, waarbij 5 en 6 vwo’ers bestaande technologieën in en om het huis analyseren en een voorspelling doen over de toekomst.

Reageer op dit artikel