nieuws

Deur van de 21ste eeuw

bouwbreed

Met het ontwerp van de buitendeur ‘Ginko’ is architect Chris van den Berk winnaar geworden van de prijsvraag ‘De voordeur als stijlicoon’. De prijsvraag was georganiseerd in het kader van de vakbeurs Geveltotaal.

Met het ontwerp van de buitendeur ‘Ginko’ is architect Chris van den Berk winnaar geworden van de prijsvraag ‘De voordeur als stijlicoon’. De prijsvraag was georganiseerd in het kader van de vakbeurs Geveltotaal.
Speciaal voor de prijsvraag maakte Van Vuuren Deuren een demonstratiedeur die laat zien waarom dit het winnende ontwerp is. De deklaag van de deur is opgebouwd uit gekleurde toplagen, waarin teksten en afbeeldingen kunnen worden gefreesd die de toekomstige gebruiker wenst en (als het idee wordt doorgevoerd) via een website ook zelf kan regelen. Op die manier wordt elke deur zeer persoonlijk, zo motiveert de architect zijn keuze. Niet alleen de vakjury, ook het publiek koos Ginko tot winnaar. De prijsvraag was uitgeschreven door GND (Stichting Garantie Deuren) en DAX magazine. De opdracht luidde: ontwerp de deur van de 21ste eeuw.
Foto: Press Productiones Oosthuizen.

Reageer op dit artikel