nieuws

Damen knapt scheepswerf Schiedam gedegen op

bouwbreed Premium

Damen Shiprepair Rotterdam knapt zijn scheepswerf in Schiedam grondig op. Als gevolg van de aantrekkende markt voor scheepsreparaties en -onderhoud investeert het bedrijf de komende vier jaar 15 miljoen euro in de werf waar Wilton Feijenoord tot 1988 onder andere marineschepen bouwde.

Damen heeft met investeren gewacht totdat het vorig jaar de erfpacht en de opstallen kon overnemen.
In de afgelopen twintig jaar is volgens werfdirecteur Wim Kloosterman nauwelijks onderhoud gepleegd aan het terrein en de gebouwen. Die achterstand wordt nu in één keer ingelopen. Het werk varieert van eenvoudig schilder- en metselwerk tot het aanbrengen van een nieuwe kap op een van de dokken. Alle werkplaatsen en kantoren worden onder handen genomen en de bestrating op het terrein wordt vernieuwd. Bij het groot onderhoud horen ook de steigers, kaden en het leidingenstelsel. Kloosterman: “Alles wat op de werf aanwezig is, houden we tegen het licht.
Vooruitlopend op de renovatie, arriveerden vorige week de eerste twee van in totaal vier nieuwe kranen op de werf. De renovatie zal gefaseerd worden uitgevoerd. Kloosterman: “We moeten het onderhoud inroosteren tussen het normale werk op de werf, want dat gaat natuurlijk voor.” Bij Damen Shiprepair Rotterdam werken 320 mensen.

Reageer op dit artikel