nieuws

Dakmanager voorkomt explosieve uitgaven

bouwbreed

A0x26T Dakadvies uit Malden heeft een programma ontwikkeld waarmee ‘explosieve uitgaven’ voor het onderhoud van daken voorkomen kunnen worden. De software heet A0x26T Dakmanager en is te gebruiken via internet, met een inlogcode en wachtwoord. Het bedrijf gaat de software begin april demonstreren op de BouwRai.

A0x26T Dakadvies uit Malden heeft een programma ontwikkeld waarmee ‘explosieve uitgaven’ voor het onderhoud van daken voorkomen kunnen worden. De software heet A0x26T Dakmanager en is te gebruiken via internet, met een inlogcode en wachtwoord. Het bedrijf gaat de software begin april demonstreren op de BouwRai.
Het programma voldoet aan de voorschriften van de NEN 2767, de nieuwe norm voor het meten van de conditie van gebouwen. Door de conditie van daken in beeld te brengen en het onderhoud te plannen kunnen eigenaren en gebouwbeheerders voorkomen, dat zij plotseling voor hoge uitgaven komen te staan voor herstel van grote gebreken.
Volgens A0x26T Dakadvies kan op deze manier de levensduur van platte en hellende daken verlengd worden en blijven de kosten binnen de perken.

Reageer op dit artikel