nieuws

Cursus risicomanagement voor hogere bouwopleidingen

bouwbreed Premium

De Hogeschool Rotterdam heeft de primeur. Die biedt deze cursus aan studenten van bouwopleidingen aan. Met de cursus wordt de aftrap gegeven voor een samenwerkingsverband tussen onderwijs en bedrijfsleven.

De Hogeschool Rotterdam heeft de primeur. Die biedt deze cursus aan studenten van bouwopleidingen aan. Met de cursus wordt de aftrap gegeven voor een samenwerkingsverband tussen onderwijs en bedrijfsleven.
Professionals uit de praktijk brengen studenten de theoretische en praktische aspecten van risicomanagement bij in deze 10-delige cursus. Zij zijn afkomstig van opdrachtnemers en opdrachtgevers binnen de bouwsector. In Rotterdam werken onder meer DHV, NedMobiel en Risnet-ambassadeurs mee aan de cursus.
Het idee voor de cursus is ontstaan omdat vanuit de sector de vraag naar goed risicomanagement en goede risicomanagers groeit. Maar tot op heden werd aan dit onderwerp in het onderwijs nog weinig aandacht besteed.
“Doordat bouwprojecten steeds complexer worden en faalkosten omlaag moeten, is er bij opdrachtgevers, bouwbedrijven en adviesbureaus veel vraag naar goede risicomanagers”, zegt Corné van Iersel van Company to College. “Maar veel starters worden pas na hun opleiding voor het eerst geconfronteerd met risico’s en kansen van een bouwproject. Met deze cursus leren ze de systematiek van risicomanagement en hoe ze er in de praktijk mee om kunnen gaan.”
Risicomanagement is een actueel onderwerp. Bij bouwprojecten neemt het aantal partijen dat bij een project is betrokken, toe. Nieuwe samenwerkings- en contractvormen brengen onzekerheden en risico’s met zich mee. Ook kan risicomanagement helpen om de winst te verbeteren door beperking van de faalkosten.

Reageer op dit artikel