nieuws

CDA hekelt protestactie Tweede Maasvlakte van Milieudefensie

bouwbreed

Het CDA hekelt de actie van Milieudefensie om duizenden mensen in Rotterdam en omgeving te vragen of ze willen mee procederen tegen de aanleg van de Tweede Maasvlakte en geld willen doneren voor rechtszaken.

Volgens CDA-Kamerlid Liesbeth Spies komt de actie neer op “obstructie van de bovenste plank”. “Aan dit soort procedures gaat dit land kapot”, aldus het Kamerlid. Ze vindt het onbegrijpelijk dat aan mensen een blanco cheque wordt gevraagd om maar doelbewust democratisch genomen besluiten dwars te zitten.
Milieudefensie vindt de Tweede Maasvlakte een ramp voor het milieu. Volgens de milieuorganisatie zal de uitstoot van CO2met 5 tot 8 procent toenemen. Milieudefensie heeft al eerder aangegeven tot aan de Raad van State de uitbreidingsplannen van de Rotterdamse haven te zullen aanvechten.
De milieuorganisatie heeft met nog 53 andere bewoners, ondernemers en organisaties een inspraakreactie geleverd op de plannen. De inspraaktermijn is vorige week afgesloten. Naar verwachting zullen de bezwaren tegen de aanleg van de Tweede Maasvlakte in de zomer bij de Raad van State worden behandeld.
Het Havenbedrijf Rotterdam maakte gisteren bekend dat woensdag het contract met het consortium Puma (Bosklais en Van Oord) wordt ondertekend voor de aanleg van het eerste deel van de Tweede Maasvlakte. Met de eerste fase is een bedrag van 1 miljard euro gemoeid. De totale kosten van het project bedragen 3 miljard euro.

Reageer op dit artikel