nieuws

Britten willen geenasfalt in de voortuin

bouwbreed Premium

De Britse regering heeft een nieuwe strategie voor waterbeheer gepresenteerd. Zo wil zij een eind maken aan het asfalteren van de voortuin. Gravel of ander doorlatend materiaal zijn toegestaan, voor asfalteren is een aparte bouwvergunning nodig. Minister Benn baseert zijn plan op onderzoek van het milieuagentschap na de overstromingen vorige zomer. De wateroverlast bleek voor het grootste deel veroorzaakt doordat de regen niet snel genoeg weg kon lopen; door gebrekkige afvoersystemen, maar de geasfalteerde voortuinen speelden zeker een rol.

De Britse regering heeft een nieuwe strategie voor waterbeheer gepresenteerd. Zo wil zij een eind maken aan het asfalteren van de voortuin. Gravel of ander doorlatend materiaal zijn toegestaan, voor asfalteren is een aparte bouwvergunning nodig. Minister Benn baseert zijn plan op onderzoek van het milieuagentschap na de overstromingen vorige zomer. De wateroverlast bleek voor het grootste deel veroorzaakt doordat de regen niet snel genoeg weg kon lopen; door gebrekkige afvoersystemen, maar de geasfalteerde voortuinen speelden zeker een rol.

Reageer op dit artikel