nieuws

Blauwe lamp

bouwbreed

InCobouwvan 5 februari 2008 (nummer 24) opent u met het artikel ‘Crimescope boeiend voor bouw, Intron onderzoekt met blauwe lamp’. Voor de goede orde melden wij u dat VBW-Asfalt al vele malen aandacht heeft besteed aan het – met behulp van de blauwe lamp – opsporen van onder andere teer in asfalt. Zie hiervoor bijvoorbeeld de nummers 2/2004 en 1/2007 in onze uitgaven Asfalt. Vooral aan de gebruikers (laboranten) is duidelijk gemaakt hoe met deze methode om te gaan omdat er ook veel fouten bij werden gemaakt. Er is daarom in 2004 zelfs een instructie voor het gebruik opgesteld.

InCobouwvan 5 februari 2008 (nummer 24) opent u met het artikel ‘Crimescope boeiend voor bouw, Intron onderzoekt met blauwe lamp’. Voor de goede orde melden wij u dat VBW-Asfalt al vele malen aandacht heeft besteed aan het – met behulp van de blauwe lamp – opsporen van onder andere teer in asfalt. Zie hiervoor bijvoorbeeld de nummers 2/2004 en 1/2007 in onze uitgaven Asfalt. Vooral aan de gebruikers (laboranten) is duidelijk gemaakt hoe met deze methode om te gaan omdat er ook veel fouten bij werden gemaakt. Er is daarom in 2004 zelfs een instructie voor het gebruik opgesteld.
Vallend gereedschap
In Cobouw, 17 januari (nummer 11), lees – en zie ik – op de middenpagina over de fluittonen door trillende roosters in de kroon van ‘het strijkijzer’ in Den Haag. Betrapt, zou ik zeggen. Mooie foto! In de tekst staat met naam en toenaam genoemd dat er “onder geen beding gereedschap door de roosters naar beneden mag vallen” en wat zien we op de foto? De plastic zak met tie-rips ligt los op de platen op 135 meter hoogte. Geweldig!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels