nieuws

Batenburg ziet omzeten winst flink stijgen

bouwbreed Premium

Batenburg heeft afgelopen jaar zijn nettowinst met 35 procent opgevoerd tot 6,6 miljoen euro. De omzet kwam 16 procent hoger uit op 165 miljoen euro.

Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die het Rotterdamse installatie- en handelsbedrijf vrijdag naar buiten bracht.
De installatiepoot van Batenburg was goed voor 114 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten, 12 procent meer dan een jaar eerder. De handelsactiviteiten brachten 51 miljoen euro aan omzet op, een stijging van 27 procent ten opzichte van 2006.
Vrijwel alle installatiebedrijven van Batenburg wisten een hogere productie te boeken. Het concern zag zich daardoor zelfs genoodzaakt inleenkrachten in te huren. Over het rendement van de installatieactiviteiten is de onderneming vooralsnog niet tevreden. “Die bevinden zich nog onder het gewenste niveau”, aldus Batenburg. Het bedrijf schuift dat toe aan werken die in 2006 tegen lage prijzen zijn aangenomen om de bezetting op peil te houden. “Anderzijds zijn er in 2007 ook tegenvallers geweest bij de uitvoering van projecten.”

Handelspoot

De handelspoot ontwikkelt zich gunstig. Met name de vraag vanuit de industrie en energiemarkt was het hele jaar goed. Mede door overnames kon de omzet worden opgevoerd. Als gevolg van de acquisities steeg ook de omvang van het orderboek aanzienlijk.
Batenburg publiceert op 27 maart zijn definitieve resultaten.

Reageer op dit artikel