nieuws

BAM Rail lanceert idee spoor Breda-Utrecht

bouwbreed Premium

Samen met adviesbureau Goudappel Coffeng bekijkt BAM Rail de mogelijkheden van een rechtstreekse spoorverbinding tussen Breda en Utrecht. Vandaag wordt in een workshop met ambtenaren bekeken of het nieuwe spoor kansen heeft.

Samen met adviesbureau Goudappel Coffeng bekijkt BAM Rail de mogelijkheden van een rechtstreekse spoorverbinding tussen Breda en Utrecht. Vandaag wordt in een workshop met ambtenaren bekeken of het nieuwe spoor kansen heeft.
Het plan is onstaan door de vraag van Rijkswaterstaat naar ideeën voor de verbreding van A27 tussen beide steden. De bouwer en het ingenieursbureau opperden daarbij de mogelijkheid om tegelijk met de wegverbreding een nieuwe spoorlijn te bouwen. Door de combinatie van de werken kan dat dan goedkoper.

Reageer op dit artikel