nieuws

Zwaluwstaartplaat duurzaam in BRL

bouwbreed

Duurzaamheid is een van de toegevoegde bepalingen in de vernieuwde BRL 0206 voor zwaluwstaartvloeren. De bepaling is erin opgenomen op verzoek van Reppel BV Bouwspecialiteiten, dat zijn standaard Lewis zwaluwstaartplaat daarom sinds eind vorig jaar produceert en levert met een zinklaagdikte Z100. Die is nodig om te voldoen aan corrosieklasse C1 (droog binnenklimaat) volgens Nen-Iso 9223. Bij toepassing boven kruipruimtes (corrosieklasse 2) of in buitensituaties is een dikkere zinklaag nodig of een aanvullende corrosiewerende coating.

Duurzaamheid is een van de toegevoegde bepalingen in de vernieuwde BRL 0206 voor zwaluwstaartvloeren. De bepaling is erin opgenomen op verzoek van Reppel BV Bouwspecialiteiten, dat zijn standaard Lewis zwaluwstaartplaat daarom sinds eind vorig jaar produceert en levert met een zinklaagdikte Z100. Die is nodig om te voldoen aan corrosieklasse C1 (droog binnenklimaat) volgens Nen-Iso 9223. Bij toepassing boven kruipruimtes (corrosieklasse 2) of in buitensituaties is een dikkere zinklaag nodig of een aanvullende corrosiewerende coating.

Reageer op dit artikel