nieuws

Züblin en Pihl 0x26 Søn in Citybanan

bouwbreed

De Duits/Deense combinatie Züblin Spezialtiefbau en E. Pihl 0x26 Søn heeft de eerste grote aanbesteding gewonnen in de serie contracten voor de aanleg van het megaspoorwegproject Citybanan in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De Duits/Deense combinatie Züblin Spezialtiefbau en E. Pihl 0x26 Søn heeft de eerste grote aanbesteding gewonnen in de serie contracten voor de aanleg van het megaspoorwegproject Citybanan in de Zweedse hoofdstad Stockholm.
De partners bouwen voor 145 miljoen euro een 370 meter lange betontunnel. Met deze gunning is de aanpak van het 6 kilometer lange en grotendeels ondergrondse Citybanan-traject na 20 jaar discussie eindelijk echt begonnen, zo stelt de opdrachtgever – de Zweedse railbeheersdienst Railverket – vast. De Citybanan vergt uitgaande van de budgetten in de prijzen van nu circa 1,8 miljard euro en moet in 2017 gebruiksklaar zijn. Aan het traject komen twee stations. Een nieuw akkoord voorziet tussen perrons en spoor in glaswanden met automatische deuren, terwijl ook de kwaliteit van het geluidsniveau en de ventilatiefaciliteiten nog worden aangescherpt ten opzichte van de oorspronkelijke plannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels