nieuws

Wolseley ziet winst met een derde zakken

bouwbreed Premium

Het Britse Wolseley heeft in de laatste vijf maanden van 2007 bijna een derde minder winst voor belastingen geboekt dan een jaar eerder. De groepsomzet ging wel met twee procent omhoog. De verslechtering is te wijten aan de koersval van het Britse pond en aan de slechte Amerikaanse bouwmarkt waar de winst met 40 procent is ingezakt en de omzet tien procent lager uitkwam. Wolseley verwacht dat de ‘marktomstandigheden waarschijnlijk verslechteren.’

Het Britse Wolseley heeft in de laatste vijf maanden van 2007 bijna een derde minder winst voor belastingen geboekt dan een jaar eerder. De groepsomzet ging wel met twee procent omhoog. De verslechtering is te wijten aan de koersval van het Britse pond en aan de slechte Amerikaanse bouwmarkt waar de winst met 40 procent is ingezakt en de omzet tien procent lager uitkwam. Wolseley verwacht dat de ‘marktomstandigheden waarschijnlijk verslechteren.’
Wolseley, ’s werelds grootste handelaar in loodgieters- en verwarmingsapparatuur en een belangrijke speler bij andere bouwmaterialen, doet het beter in Europa waar de omzet 17 procent hoger en de handelswinst een procent hoger uitkwam.
De zaken gingen goed in Nederland, Groot-Brittannië, de Scandinavische landen en Zwitserland maar dat werd grotendeels teniet gedaan door een verslechtering in Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

Reageer op dit artikel