nieuws

Winschoten denkt aan andere locatie voor evenementenhal

bouwbreed

Verscheidene raadsfracties van Winschoten willen hun toestemming voor de geplande locatie van een manifestatiehal, het Oostereinde, herzien. Oorzaak is het niet tijdig binnenhalen van voldoende financiering.

Op het terrein van het nog te realiseren Cultuurplein in Winschoten, een project van 20 miljoen euro, is in de huidige bouwplannen geen plaats meer voor een evenementenhal.
Op deze toekomstige bouwplaats bevindt zich nu nog het oude theater De Klinker, waarbinnen evenementenvoorzieningen zijn opgenomen. In eerste instantie leek Oostereinde een goede optie voor de plannen van de initiatiefnemers van de hal, waaronder architect Bert Bolt.
Bolt ontwikkelde een futuristisch ogend complex waarin een dergelijke hal geïntegreerd zou worden met een ‘watereducatiecentrum’. “De kosten daarvan bedragen circa 10,5 miljoen euro. Een groot deel van de financiering komt waarschijnlijk eind deze maand rond, maar de gemeenteraad wil daar kennelijk niet op wachten”, zo zegt hij.

Breekpunt

“De raad heeft aangegeven akkoord te gaan met de plannen, mits de financiering voor 1 januari geregeld zou zijn”, geeft PvdA-fractievoorzitter Otto Schröder aan.
Ook CDA’er Geert van de Wal vindt de financiering een breekpunt. Het volledig afzien van de bouw van een evenementenhal is volgens beiden desondanks geen optie. Een alternatieve plek is al beschikbaar. “Er kan nu ook gekeken worden voor de plek aan de Tramweg, waar eerder ook al over gesproken is”, aldus Schröder. Van de Wal wil de mogelijkheid onderzoeken of binnen het nieuwe Cultuurcentrum toch plaats is voor een hal.

Reageer op dit artikel