nieuws

Westraven ‘voorbeeld op elk gebied’

bouwbreed Premium

“Een voorbeeld op elk gebied”, noemt de jury de winnaar van de Daylight Award. Architectenbureau Cepezed ontving deze onderscheiding voor het kantoorgebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht. De aandacht voor daglicht en uitzicht veranderde de verouderde kantoren volgens de jury in een helder en transparant complex. Jan Pesman en Ronald Schleurholts van het Delftse bureau pasten daglicht en kunstlicht op elkaar aan. De gebruikers kunnen in elk armatuur de hoeveelheid en de kleurtemperatuur van het lamplicht regelen. Dat zijn dure armaturen, weet de jury en die komen niet zo vaak voor in overheidsgebouwen. De meerkosten verdienen zich echter terug met lagere energierekeningen. En omdat beter licht het welbevinden bevordert, moet in elk geval volgens de theorie ook het ziekteverzuim dalen.

“Een voorbeeld op elk gebied”, noemt de jury de winnaar van de Daylight Award. Architectenbureau Cepezed ontving deze onderscheiding voor het kantoorgebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht. De aandacht voor daglicht en uitzicht veranderde de verouderde kantoren volgens de jury in een helder en transparant complex. Jan Pesman en Ronald Schleurholts van het Delftse bureau pasten daglicht en kunstlicht op elkaar aan. De gebruikers kunnen in elk armatuur de hoeveelheid en de kleurtemperatuur van het lamplicht regelen. Dat zijn dure armaturen, weet de jury en die komen niet zo vaak voor in overheidsgebouwen. De meerkosten verdienen zich echter terug met lagere energierekeningen. En omdat beter licht het welbevinden bevordert, moet in elk geval volgens de theorie ook het ziekteverzuim dalen.

Reageer op dit artikel