nieuws

Weert saneert vervuild terrein zinkbedrijf

bouwbreed Premium

De gemeente Weert trekt ruim 1,3 miljoen euro uit voor de sanering en sloop van een voormalig zinkbedrijf op industriegebied Kanalenzone. De bodem en het grondwater onder het 5000 vierkante meter grote terrein zijn zwaar veruild. De eigenaar deed daar jaren niets aan, en de gemeente mocht het terrein niet op. Nu de eigenaar failliet is gegaan, kon de gemeente het pand voor 1 euro van de curator kopen. In januari laat de gemeente de exacte vervuiling onderzoeken en begint ze binnen een halfjaar met sanering en sloop. De aankoop door de gemeente maakt deel uit van de herinrichting van het bedrijventerrein. De vervuiling zorgde ook voor veel onrust in de naburige woonwijk Fatima. De gemeenteraad bespreekt op 30 januari het voorstel tot sanering.

De gemeente Weert trekt ruim 1,3 miljoen euro uit voor de sanering en sloop van een voormalig zinkbedrijf op industriegebied Kanalenzone. De bodem en het grondwater onder het 5000 vierkante meter grote terrein zijn zwaar veruild. De eigenaar deed daar jaren niets aan, en de gemeente mocht het terrein niet op. Nu de eigenaar failliet is gegaan, kon de gemeente het pand voor 1 euro van de curator kopen. In januari laat de gemeente de exacte vervuiling onderzoeken en begint ze binnen een halfjaar met sanering en sloop. De aankoop door de gemeente maakt deel uit van de herinrichting van het bedrijventerrein. De vervuiling zorgde ook voor veel onrust in de naburige woonwijk Fatima. De gemeenteraad bespreekt op 30 januari het voorstel tot sanering.

Reageer op dit artikel