nieuws

Voorgespannen kolos

bouwbreed Premium

Ruim 24 meter hoog is deze betonnen kolom die Betonson maakte voor een geluid- en windscherm voor het Science Park bij Amsterdam. Het oorspronkelijke ontwerp was in staal, maar Betonson kwam met een aantrekkelijk alternatief in voorgespannen beton. Nadat eerder al vijf kolommen waren geplaatst, zette Mammoet Betonmontage gisteren nog eens drie stuks op hun plek. Tussen de kolommen komen stalen liggers waaraan glaspanelen worden bevestigd.

Ruim 24 meter hoog is deze betonnen kolom die Betonson maakte voor een geluid- en windscherm voor het Science Park bij Amsterdam. Het oorspronkelijke ontwerp was in staal, maar Betonson kwam met een aantrekkelijk alternatief in voorgespannen beton. Nadat eerder al vijf kolommen waren geplaatst, zette Mammoet Betonmontage gisteren nog eens drie stuks op hun plek. Tussen de kolommen komen stalen liggers waaraan glaspanelen worden bevestigd.

Reageer op dit artikel