nieuws

Vlucht naar België blijftbeperkt tot grensstreek

bouwbreed

Nederlanders die verkassen naar België wonen doorgaans amper 20 kilometer van de grens. Uitzonderingen vormen degenen die in Brussel zijn neergestreken en een beperkte groep die woont in het oostelijke deel van de Ardennen.

Nederlanders die verkassen naar België wonen doorgaans amper 20 kilometer van de grens. Uitzonderingen vormen degenen die in Brussel zijn neergestreken en een beperkte groep die woont in het oostelijke deel van de Ardennen.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woonden in 2006 ruim 111.000 Nederlanders in België. Het aantal verdubbelde in vijftien jaar. In veel gevallen speelt de beschikbaarheid van een goedkope woning een belangrijke rol om naar België uit te wijken.
Het aantal Belgen met een woning in Nederland bedraagt 36.000. De grootste concentraties Belgen bevinden zich in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Ook Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zijn in trek. De keuze voor Nederland wordt meestal ingegeven door studie, werk of het hebben van een Nederlandse partner.

Reageer op dit artikel