nieuws

Uitvoering Oldenzaal Centraal nu al vertraagd

bouwbreed

De uitvoering van het stedenbouwkundig plan Oldenzaal Centraal loopt nu al zeker een half jaar vertraging op. De eigenaar van het belastingkantoor ligt al jaren dwars.

Eigenaar Boudewijn van der Kooij wil het belastingkantoor slopen en een nieuw zorgappartementencomplex realiseren. Dit staat haaks op het plan van de gemeente die het belastingkantoor wil renoveren.
Van der Kooij houdt vol dat de gemeente toezeggingen heeft gedaan. Er is zelfs een sloopvergunning afgegeven, terwijl de gemeente het pand wil behouden. “Dat klinkt inderdaad krom, maar er zijn geen formele gronden om de aanvraag te weigeren. Een masterplan heeft geen juridische status waarop je zo’n aanvraag kunt weigeren”, zegt projectleider Siebe Roosma van Oldenzaal Centraal.
Van der Kooij tekende bezwaar aan tegen de artikel 19-procedure voor de bouw van dertig appartementen voor woningcorporatie WBO in het zuiden van het plangebied. Volgens van der Kooij heeft de gemeente niet binnen de termijn van vier weken gereageerd. Volgens de gemeente mag ze daar vanaf afwijken. De gemeente heeft meer tijd nodig om op de bezwaren te reageren. Hoeveel vertraging het project oploopt is nog moeilijk te zeggen.
In Oldenzaal Centraal worden onder meer 640 woningen gebouwd en een spoorlijn verdiept aangelegd.

Reageer op dit artikel