nieuws

Twente wil kazernes voor brandweer

bouwbreed

De brandweer in West-Twente zoekt locaties voor de bouw van twee nieuwe brandweerkazernes. In het gebied vormen de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn een brandweercluster. Momenteel zijn de kazernes gevestigd in Hellendoorn en het nabij het cluster gelegen Nijverdal.

De brandweer in West-Twente zoekt locaties voor de bouw van twee nieuwe brandweerkazernes. In het gebied vormen de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn een brandweercluster. Momenteel zijn de kazernes gevestigd in Hellendoorn en het nabij het cluster gelegen Nijverdal.
In de gemeenten gaan stemmen op om de brandweer te huisvesten aan de noordkant van het spoor in Wierden en op een bedrijventerrein in Enter. In dat geval zullen bestaande kazernes niet worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel