nieuws

Toeristentax voor monumenten

bouwbreed Premium

De Franse minister van cultuur wil een toeristenbelasting voor dure hotels invoeren om daaruit de monumentenzorg te kunnen betalen. ”Het huidige budget is niet voldoende om ons erfgoed in een goede staat te behouden voor toekomstige generaties”, aldus Albanel. Volgens een eind vorige week door het ministerie gepubliceerd rapport bevindt 42 procent van de Franse monumenten zich in een slechte staat of in gevaar.

De Franse minister van cultuur wil een toeristenbelasting voor dure hotels invoeren om daaruit de monumentenzorg te kunnen betalen. ”Het huidige budget is niet voldoende om ons erfgoed in een goede staat te behouden voor toekomstige generaties”, aldus Albanel. Volgens een eind vorige week door het ministerie gepubliceerd rapport bevindt 42 procent van de Franse monumenten zich in een slechte staat of in gevaar.
Dat is weer 10 procentpunten meer dan vijf jaar geleden. De kosten van de monumentenzorg zijn de laatste vijf jaar gestegen van 7 naar 10,7 miljard euro. ”De staat heeft niet genoeg middelen om de werkzaamheden uit te voeren. Daarom moeten we nieuwe middelen aanboren, waarvan het heffen van een belasting op overnachtingen in de luxe hotels een interessante optie is. Er bestaat immers een natuurlijke band tussen het toerisme en onze monumenten”, denkt Albanel.

Reageer op dit artikel