nieuws

Tientallen steigers in grachten Amsterdam

bouwbreed

De Amsterdamse grachten moeten intensiever worden gebruikt voor het transport van mensen en goederen. Stadsdeel Amsterdam-Centrum streeft naar de bouw van tientallen nieuwe op- en afstapplaatsen. Komende week lanceert het stadsdeel een groots Steigerplan.

De Amsterdamse grachten moeten intensiever worden gebruikt voor het transport van mensen en goederen. Stadsdeel Amsterdam-Centrum streeft naar de bouw van tientallen nieuwe op- en afstapplaatsen. Komende week lanceert het stadsdeel een groots Steigerplan.
Volgens stadsdeelwethouder Erik Koldenhof kan de bereikbaarheid van de binnenstad over het water aanmerkelijk beter. Niet alleen voor recreatief gebruik. Het stadsdeel houdt het voor mogelijk dat ‘waterbussen’ reguliere verbindingen gaan onderhouden tussen de Zuidas en het centrum. Ook goederenvervoer per boot moet meer ruimte krijgen. De goederenboot kan er volgens Koldenhof voor zorgen dat de binnenstad minder snel verstopt raakt met vrachtwagens.
De bouw van de eerste openbare, gratis toegankelijke steigers begint op korte termijn. Deze komt aan de Amstel nabij museum Hermitage.

Reageer op dit artikel