nieuws

Strukton zint op Deens Banedanmark Enterprise

bouwbreed Premium

Strukton heeft belangstelling voor een overname van het Deense railaanleg- en onderhoudsbedrijf Banedanmark Enterprise, verzelfstandigd onderdeel van de railbeheersdienst van de overheid.

Strukton heeft belangstelling voor een overname van het Deense railaanleg- en onderhoudsbedrijf Banedanmark Enterprise, verzelfstandigd onderdeel van de railbeheersdienst van de overheid.
Knelpunt bij de afwikkeling van het staatsbelang in Banedanmark is tot dusver de positie van het personeel. De rijksoverheid is gebonden aan langjarige afspraken met de vakbonden. De bonden hebben lang gevochten voor het behoud van de rechten die waren verbonden met de voormalige ambtenarenstatus van de werknemers.
Strukton is al actief op de Scandinavische markt voor railaanleg. Vorige week haalde het zowel in Denemarken als in Zweden orders binnen. Banedanmark Enterprise draaide in 2006 een omzet van tegen 120 miljoen euro.

Reageer op dit artikel