nieuws

Strijd om ecowoning Steenwijk brandt los

bouwbreed

De ecowoning van Jan Husslage aan het bolwerk in Steenwijk moet tegen de vlakte. De gemeente vordert de kavel terug omdat het pand te laat is opgeleverd. Husslage hoopt dat minister Cramer (VROM) ingrijpt. Zij heeft zich vorig jaar lovend uitgelaten over de woning als een goed voorbeeld van duurzaam bouwen. “Onvoorstelbaar dat de gemeente buigt voor de kleinburgerlijkheid van een aantal omwonenden”, reageert de Loenense architect Michael de Vos, die Husslage adviseert.

De ecowoning van Jan Husslage aan het bolwerk in Steenwijk moet tegen de vlakte. De gemeente vordert de kavel terug omdat het pand te laat is opgeleverd. Husslage hoopt dat minister Cramer (VROM) ingrijpt. Zij heeft zich vorig jaar lovend uitgelaten over de woning als een goed voorbeeld van duurzaam bouwen. “Onvoorstelbaar dat de gemeente buigt voor de kleinburgerlijkheid van een aantal omwonenden”, reageert de Loenense architect Michael de Vos, die Husslage adviseert.
> Reportage 5

Reageer op dit artikel