nieuws

Stockholm investeert in oplossing files

bouwbreed

Rijk en lagere overheden in de regio Stockholm in Zweden zijn het eens geworden over de financiering van investeringen in de infrastructuur die de komende 12 jaar een oplossing moeten brengen voor de ernstige verkeersindigestie die de afgelopen decennia is ontstaan.

Rijk en lagere overheden in de regio Stockholm in Zweden zijn het eens geworden over de financiering van investeringen in de infrastructuur die de komende 12 jaar een oplossing moeten brengen voor de ernstige verkeersindigestie die de afgelopen decennia is ontstaan.
Bij elkaar gaat het om een investeringskader van rond de 4,5 miljard euro. Volgens de partners wordt met de overeenkomst economische groei gecombineerd met milieu, onder meer door een forse uitbreiding van de railgebonden verkeersvoorzieningen, waaronder sneltramlijnen. Aan de oostkant van de agglomeratie komt een nieuwe snelweg om het doorgaande autoverkeer uit de stad aan de scherenkust te houden.

Reageer op dit artikel