nieuws

Spamberichten worden steeds persoonlijker

bouwbreed

Spamberichten worden steeds persoonlijker, zo signaleert internetprovider AOL. De malicieuse verzenders weten zodanig misbruik te maken van het internetverkeer dat steeds meer foute berichten afkomstig lijken van een bekende. Filters laten zelfs spamberichten glippen, omdat die door de ontvanger zelf lijken te zijn verstuurd.

Spamberichten worden steeds persoonlijker, zo signaleert internetprovider AOL. De malicieuse verzenders weten zodanig misbruik te maken van het internetverkeer dat steeds meer foute berichten afkomstig lijken van een bekende. Filters laten zelfs spamberichten glippen, omdat die door de ontvanger zelf lijken te zijn verstuurd.
Dat spam ‘rules’ wordt duidelijk uit de kerstboodschap van leverancier van beveiligingsproducten Proofpoint Inc., die er in het kort op neerkomt dat ook in 2008 meer dan 90 procent van het e-mailverkeer uit spam zal bestaan.
Steeds meer spam heeft overigens een bijlage in de vorm van een pdf of Word-document.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels